Rekrutacja do Szkoły Muzycznej na rok szkolny 2025/2026
Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis

Dzień

Menu

Poniedziałek  

12.05.2025

Śniadaniechleb 35g z masłem 5g, kabanos 40 z keczupem 5g, herbata 200ml, rzodkiewka

ObiadZupa groszkowa z ziemniakami 300g, makaron z brokułami i kurczakiem 340g, mus owocowy 100g, kompot 200ml

Podwieczorekserek waniliowy 150g, wafle ryżowe 100g, woda 100ml

Wtorek

13.05.2025

Śniadaniechleb 35g z masłem 5g, płatki kukurydziane 25g na mleku , pomarańcza

Obiadzupa rosół z makaronem 270g, frytki i nuggetsy 80g i kapusta pekińska z majonezem 90g, kompot 200ml

Podwieczorek galaretka 103g, chrupki 50g, woda 200ml

Środa

14.05.2025

Śniadaniebułeczka pszenna 50g z masłem 5g z szynką konserwową 25g i papryka świeża 15g, kawa inka 200ml

Obiadzupa kapuśniak 300ml, naleśniki z białym serem, kompot 200ml

Podwieczorekmus wiśniowy 100g, biszkopty 40g, woda 200ml

Czwartek

15.05.2025

Śniadanie - chleb 35g z masłem 5g, ser żółty 30g, pomidor 15g, herbata 200ml

Obiad - zupa kalfiorowa z ryżem 250g, placki ziemiaczane z gulaszem i surówka z kapusty kiszonej, kompot 200ml

Podwieczorek - ciasto ucierane z owocami wyrób własny 55g, herbata 200ml

Piątek

16.05.2025

Śniadanie- bułka maślana 90g, z miodem 3g, mleko smakowe 200ml

Obiadzupa barszcz czerwony z ziemniakami i jajkiem 300g, pierogi ruskie z cebulą i surówką z selera, soczek z rurką 200ml

Podwieczorekzapiekane kanapki z serem żółtym 100g, keczup 5g, herbata 200ml

Poniedziałek

19.05.2025

Śniadaniechleb 35g z masłem 5g, kiełbasa wiejska 75g, keczup 5g, herbata 200ml

Obiadzupa jarzynowa 300g, makaron z sosem spagetti 250g, jogurt truskawkowy pitny 270g

Podwieczorekjogurt naturalny z truskawkami 150g, chrupki 50g

Wtorek

20.05.2025

Śniadaniechleb 35g z masłem 5g, serek śmietankowy twarogowy, rzodkiewka

Obiadzupa grysikowa 250g, pierś duszona z ryżem 120g, i warzywa na patelnię 100g, kompot 200ml

Podwieczorek budyń z musem malinowym 170g, biszkopty 40g, woda 200ml

Środa

21.05.2025

Śniadaniebułka razowa 50g z masłem 5g, polędwica sopocka 25g, ogórek zielony 20g, kawa inka 200ml

Obiadzupa krupnik 250g, makaron pod białą pierzynką z cukrem 200g, banan 120g

Podwieczorekchleb 35g, z masłem 5g, kiełbaski smażone 75g, keczup 5g, herbata owocowa 200ml

Czwartek

22.05.2025

Śniadaniechałka 35g z masłem 5g i miodem 3g, mleko 200ml, mus owocowy 100g

Obiad zupa koperkowa 300g, kotlet mielony 100g z ziemniakami 120g, buraczki 100g, kompot 200ml

Podwieczorek –  kruche ciasteczka 40g, lemoniada 200ml

Piątek

23.05.2025

Śniadanie chleb 35g z masłem 5g, serek homogenizowany waniliowy 150g, herbata 200ml

Obiad –  zupa pomidorowa z ryżem 300g, ryba w panierce 110g, z ziemniakami 120g i sałatka szwecka 100g, kompot 200ml

Podwieczorekprecel z makiem 55g, jabłka 200g, herbata 150ml

Alergeny występujące w potrawach wyróżnione są kolorem czerwonym

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
  2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
  6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
  9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
  14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie

 

W powyższym jadłospisie wyróżnione są substancje i produkty mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji.

Istnieje możliwość wprowadzenia zmian w jadłospisie.



Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2025-05-13 16:34:46
Ilość wyświetleń: 334

Konkursy

Zgłoś się do konkursu szkolnego! Nabór trwa jeszcze kilka dni!
Więcej informacji

Ankiety

Weź udział w jednej z ankiet szkolnych! Twoja opinia jest ważna!
Więcej informacji

Kalendarz

Klasy

Przejdź na stronę swojej klasy zobacz najnowsze wpisy i bądź na bieżąco!
Więcej informacji

Jeżeli będziesz dobry, wtedy i twoje uczynki będą dobre.

Bo dobre drzewo rodzi dobre owoce.

ks. prof. Józef Tischner

Nasi Partnerzy

Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej